Online coaching 0909-110 1234

29 januari 2015 Margriet Brink

Het kwaad dat roddelen heet,

Nog steeds ervaar ik, dat mensen zich laten beïnvloeden door negatieve uitlatingen van personen die een uitgesproken negatieve mening of overtuiging hebben over 1 of meerdere personen. Klakkeloos worden aannames gedaan dat de informatie die je gewild of ongewild te horen krijgt wel of niet op waarheid is berust ook werkelijkheid zijn. Mijn ervaring met mensen die zich voeden met negatieve uitlatingen, en doelbewust onwaarheden profileren om maar zichzelf beter te voelen, of bang zijn om vrienden of klanten te verliezen, of gewoonweg zichzelf opladen door een ander neer te halen,oftewel door het slijk te halen of zwart te maken kruisen regelmatig mijn pad. Puur omdat het waarschijnlijk gewoon een gedraging is van een persoon die zich hopelijk niet bewust is van zijn eigen gedrag.

Wie is dan de ander? Vaak is die ander een toevallige voorbijganger waarbij ze een ervaring mee hebben gedeeld, en zijn aangesproken op hun negatieve gedrag. Of ze hebben fouten gemaakt en deze niet, of niet de moeite genomen om deze te herstellen. Iedereen maakt fouten. Oplossingen kunnen pas gevonden worden als je toegeeft dat er een fout is gemaakt.Logischer wijs zou je de roddelaar bewust willen maken van zijn gedrag. Want heeft hij of zij zich ooit afgevraagd wat de gevolgen zijn van die negatieve uitlatingen naar “ die ander”. Zou hij of zij enig idee hebben hoeveel negatieve energie die ander naar zich toe geprojecteerd krijgt en vanuit een rimpeleffect zelfs nog dagen, maanden ,jaren nog de invloeden kan voelen als die ander in contact komt met mensen die zich laten beïnvloeden door deze roddels?

Roddelen en jezelf negatief uitlaten is niets meer dan de ander willen ontmannen, neerhalen, klein maken, ondergeschikt laten voelen. Roddelen is niets meer dan je eigen energiepeil doen stijgen over de energiepeil van “die ander”. Roddelen is het voeden van je ego, die je groter hebt laten worden door het vertrappen van een ander. Helaas moet je er steeds meer vertrappen om het ego te vreden te houden. En het ego beloont zichzelf, want hoe opgelucht en blij voelt het zich, als je jezelf hebt horen tieren en al je kwaadaardige argumenten hebt kunnen lozen. Roddelen is niets anders dan jezelf superieur boven die ander willen voelen.

Helaas staat de wereld bol van geschiedenis waar mensen, vermoord, onderdrukt, en opgejaagd worden. Enkel omdat ze zich moeten onderwerpen aan het superieure ego van de mensheid. En niet alleen in andere delen van de wereld. In iedere samenleving, regio , stad , dorp gebeurt het, jezelf willen verheffen boven de ander nog dagelijks.

Een duurzame wereld begint met acceptatie, tolerantie en verdraagzaamheid. Al deze waarden vinden voedingsbodem in harten waar waarheid , oprechtheid en integriteit woont.

Ben je slachtoffer van kwaadsprekerij, of maak je je schuldig aan roddelen en wil je je gedrag onder de loep nemen, neem contact op met Life Coach Margriet